Δήμος Αιγιαλείας

Παραλίες

Από την Αιγείρα ως το Λαμπίρι, η θάλασσα και οι παραλίες έχουν λίγο-πολύ κοινά χαρακτηριστικά. Νερά δροσερά, πεντακάθαρα, με βάθος και ενδιαφέροντα βυθό για τους λάτρεις του είδους. Από βότσαλο και αμμοβότσαλο, οι παραλίες έχουν μέσο πλάτος 3-5 μέτρα. Οι υδάτινοι κόσμοι της σας κλείνουν το μάτι και σας καλούν να τους κατακτήσετε τον έναν μετά τον άλλο. Η δροσερή αγκαλιά του Κορινθιακού άλλωστε είναι ανοιχτή σε όλους! Βοτσαλωτές παραλίες στην πλειοψηφία τους με καθάρια νερά, ανέδειξαν τις περιοχές που αγγίζουν σε αξιοζήλευτα παραθεριστικά κέντρα. Οργανωμένα ή όχι, κοσμοπολίτικα ή ιδανικά για οικογενειακές εξορμήσεις, ταπεινά ή εξωστρεφή, τα θαλάσσια καταφύγια της Αιγιαλείας υπόσχονται ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Αν θελήσετε ίσκιο, θα τον βρείτε στα δέντρα (κυρίως αλμυρίκια) που ρίχνουν τη σκιά τους στην παραλία .Κι αν θελήσετε απολαύσεις για τον ουρανίσκο σας, μπορείτε να τις βρείτε αμέσως, στα ταβερνάκια που βρίσκονται 2 βήματα κοντά σας,Οι παραλίες που μπορεί κανείς να επισκεφτεί στο δήμο είναι οι: Αιγείρας, Οικονομαιίκων- Μαυρεντίου, Ακράτας, Ποροβίτσας, Κρυονερίου, Πλατάνου, Τράπεζας, Διακοπτού, Ελαιώνα, Ροδιάς, Νικολαιίκων, Βαλιμιτίκων, Τεμένης, Διγελιωτίκων, Άκολης, Σελιανιτίκων, Λόγκου και Λαμπιρίου.

Επιμέλεια κειμένων:  Ιωάννα Δημουλά.

Παραλία Αλυκής

Μόλις δύο χιλιόμετρα από το κέντρο του Αιγίου θα βρείτε την παραλία της Αλυκής. Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία που βρίσκεται δίπλα στον ομώνυμο υδροβιότοπο και είναι κάτοχος Γαλάζιας Σημαίας.

Είναι πολυσύχναστη, αλλά χωρίς φασαρία, συνήθως απάνεμη, με παραλιακές ταβέρνες. 

Παραλία Άκολης

Άκολη ή Άβυθος κατά τους ντόπιους, είναι η παραλία του οικισμού Ροδοδάφνης και μια από τις πιο γνωστές της Αιγιαλείας. Είναι μεγάλης έκτασης, βοτσαλωτή παραλία και όπως μαρτυρά και το όνομά της, το βάθος της είναι αμέτρητο. Γι’ αυτό και οι μάσκες εδώ είναι το πιο απαραίτητο αξεσουάρ.

Στο τέρμα της πεζοδρομημένης ανατολικής πλευράς της θα βρείτε εγκαταστάσεις beach volley και kite surf.

Διαθέτει επίσης εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και ένα πλήθος ενοικιαζόμενων δωματίων.

Παραλία Σελιανιτίκα – Λόγγος

Ο γραφικός κόλπος με τα γαλαζοπράσινα νερά, ενώνει τα δύο όμορφα ψαροχώρια, καταφέρνοντας να τα αναδείξει σε δημοφιλής προορισμούς χωρίς όμως να χάσουν καθόλου το παραδοσιακό στοιχείο τους.

Ταβέρνες, χώροι αναψυχής και ξενοδοχεία θα συμπληρώσουν το τρίπτυχο ήλιος, θάλασσα, διασκέδαση.

Παραλία Λαμπίρι

Είναι η πρώτη παραλία που θα συναντήσει κανείς μπαίνοντας στην Αιγιαλεία από την Πάτρα. Ένας φυσικός κόλπος και με το “χάδι” των πεύκων να φτάνει ως τη θάλασσα. Είναι μικρή και τα νερά της βαθαίνουν σταδιακά.

Εξαιρετικά παραθαλάσσια ταβερνάκιa, πολυτελή beach bar αλλά και πολλές καφετέριες θα ικανοποιήσουν αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν τη διασκέδαση με τις βουτιές τους.

Παραλία Τέμενης

Μια γειτονική γραφική παραλία στο Αίγιο είναι και η παραλία της Τέμενης. Έχει άμμο και βότσαλο και ένα μεγάλο τμήμα της οργανωμένο. Όλη η περιοχή είναι καταπράσινη ενώ, κατά μήκος του δρόμου θα βρείτε ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες.

Εκεί υπάρχει και το πολύ γνωστό παραθεριστικό κέντρο του ΟΤΕ το οποίο κατακλύζεται το καλοκαίρι από χιλιάδες παραθεριστές, νυν και πρώην υπαλλήλους του Οργανισμού από όλη την Ελλάδα.

Παραλία Διγελιώτικα

Η παραλία του ήσυχου ομωνύμου χωριού είναι οργανωμένη και από το 2005 συνεχόμενα βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία.

Εξυπηρετεί άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ εδώ το καλοκαίρι μπορείτε να κολυμπάτε ήσυχοι αφού υπάρχει ναυαγοσώστης. Στην παραλία αυτή μαζεύονται και οι λάτρεις του kitesurf μιας και οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή ευνοούν πολλές φορές.

Παραλία Βαλιμίτικα

Εδώ μιλάμε για δύο παραλίες, το ίδιο όμορφες, δίπλα στον ποταμό Σελινούντα, ο οποίος διασχίζει την ανατολική πλευρά του χωριού Βαλιμίτικα σε μια παράλληλη πορεία. Η δεύτερη προς τα Νικολέικα είναι πιο μεγάλη και πιο τουριστική.

Παραλία Νικολέϊκα – Ριζόμυλου

Τα ομώνυμα γραφικά χωριά που βρίσκονται στο Διακοπτό, μοιράζονται το ίδιο υγρό βασίλειο. Μια μεγάλη σε πλάτος, βοτσαλωτή παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες, καφετέριες και εστιατόρια. 

Παραλία Ροδιάς

Η μικρή βοτσαλωτή παραλία έχει πεντακάθαρα, ρηχά νερά και είναι ιδανική για όσους προτιμούν την ησυχία.

Το χωριό της Ροδιάς έχει ιδιαίτερα παραδοσιακό χρώμα, χαρακτηριστική πλατεία με το γραφικό εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης τους Σωτήρος, ταβέρνες, καφενεία και σήμα κατατεθέν ένα υπεραιωνόβιο πλάτανο στη μέση του δρόμου που οδηγεί στην παραλία.

Παραλία Ελαιώνα

Η παραλία Ελαιώνα είναι η καθαρή και όμορφη, αμμώδης παραλία του Διακοπτού. Οργανωμένη, διαθέτει παιδική χαρά για τους μικρούς και beach volley για τους μεγάλους, όπου το καλοκαίρι διοργανώνονται τουρνουά.

Εδώ το παρκάρισμα των αυτοκινήτων δεν αποτελεί “πονοκέφαλο”, αφού υπάρχει μεγάλος χώρος στάθμευσης.
Στον παραλιακό δρόμο της και στον πολυπόθητο ίσκιο των μοσχοϊτιών της θα βρείτε πλήθος από καφετέριες, μπαρ και γραφικά ταβερνάκια.

Παραλία Εγκάλη

Η πεντακάθαρη παραλία του Διακοπτού έχει υπέροχα νερά, είναι στρωμένη με ψιλό βότσαλο και έχει δέντρα που φτάνουν ως τη θάλασσα. “Σεμνή” όπως είναι, δεν αφήνει τους ανέμους να την αγγίξουν. Ενώ μοιάζει σαν κρυμμένο μυστικό, αφού για να την ανακαλύψετε θα προσπεράσετε τις διπλανές δύο παραλίες. Αυτή στο λιμάνι του Διακοπτού και αυτή από το λιμάνι προς το ποτάμι. Θα τη βρείτε στο τέλος του παραλιακού δρόμου, από το λιμάνι προς την αντίθετη κατεύθυνση από τη δεύτερη παραλία.

Στο νότιο άκρο της θα βρείτε ένα από τα πιο γνωστά μπαρ της Αχαΐας και θα επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ.

Παραλία Πούντας

Η παραλία του χωριού Τράπεζας είναι ίσως η πιο γοητευτική και περισσότερο δημοφιλής της Αχαϊκής ακτογραμμής.
Κρύα με βαθιά νερά συγκαταλέγεται στις καλύτερες της Βόρειας Πελοποννήσου. Είναι μεγάλη και εύκολα προσβάσιμη με μικρό βότσαλο και Γαλάζια σημαία.

Έχει ωστόσο δύο προσωπικότητες. Με το ένα τμήμα της να είναι οργανωμένο με ξαπλώστρες, ντους, υποδομές για άτομα με ειδικές ανάγκες, εστιατόρια, καφετέριες και beach bars. Κατάλληλη για οικογένειες και μεγάλες παρέες. Ενώ το άλλο κομμάτι της “θέλει την ησυχία του”.

Παραλία Αιγείρας

Η παραλία που προτιμούν αρκετοί επώνυμοι. Απόδειξή οι πολλές παραθεριστικές κατοικίες διάσημων που υπάρχουν στην περιοχή.
Βρίσκεται δίπλα στον οικισμό και προσφέρει χαλάρωση δίπλα στο κύμα, ψάρεμα στα φυσικά λιμανάκια της, ατελείωτες βουτιές στα καθαρά πράσινα νερά της. Και χαλαρωτικές βόλτες δίπλα στο γραφικό λιμάνι της.

 

Παραλία Ακράτας

Μεγάλη και οργανωμένη παραλία υπήρξε και αυτή παλαιότερα εστεμμένη με Γαλάζια σημαία. Έχει έντονο τουριστικό χαρακτήρα, είναι οργανωμένη, με ψιλό χαλίκι και αγαπημένη για πλήθος κόσμου που την επιλέγει αφού είναι ικανή να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες των λουομένων. Εδώ θα βρει κανείς από παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια έως καφετέριες και μπαράκια. Κάποια από όλα τα παραπάνω είναι ανοιχτά όλο τον χρόνο.

Περισσότερα…

Skip to content