Δήμος Αιγιαλείας

Θαλάσσιες Δραστηριότητες

Επιμέλεια κειμένων:  Ιωάννα Δημουλά.

Ψάρεμα

Όσοι διαθέτετε σκάφη ή ακόμα και βαρκούλες, ήλθατε στον ιδανικό τόπο. Πλήθος τα φυσικά λιμανάκια που  επιτρέπουν εξορμήσεις για ψάρεμα με πετονιά, παραγάδια και δίχτυα. Αλλά και από την παραλία, ειδικώς από Αιγείρα έως το Λαμπίρι, μπορείτε να ψαρέψετε με πετονιά. Τα νερά είναι αρκετά βαθιά, βοηθάει και το βότσαλο που υπάρχει στο βυθό, οπότε μπορείτε να απολαύσετε το χόμπι σας. Η ίδια περιοχή θεωρείται παράδεισος για τους ψαροντουφεκάδες, λόγω του βάθους της θάλασσας αλλά και των βραχωδών σημείων που υπάρχουν.

Ιστιοπλοΐα

Χάρη στην ύπαρξη αερίων ρευμάτων με επικρατούντες Β, ΒΑ ή ΒΔ ανέμους, αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές για να ανοίξετε πανιά. Στο Δήμο Αιγιάλειας δραστηριοποιούνται ο Ιστιοπλοϊκός Ναυτικός Όμιλος Αιγίου(Ι.Ν.Ο.Α) και ο Ναυταθλητικός Όμιλος Αιγίου “Ο Ποσειδών”. Οι μικροί καπετάνιοι μπορούν να αθληθούν και να διασκεδάσουν μαθαίνοντας τα μυστικά της ιστιοπλοΐας.

WINDSURFING (Ιστιοσανίδα)

Όλη η Αιγιάλεια μια μεγάλη παραλία. Στα κρυστάλλινα νερά της μπορείς να χαρείς το κολύμπι ή το σπορ που αγαπάς!  Windsurfing στην Αλυκή Αιγίου (Δ-ΝΔ άνεμοι) και στη Μπούκα Καμαρών. Για τους πεπειραμένους windsurfers ιδανική θεωρείται η παραλία της Αλυκής στο Αίγιο, με δυτικούς και νοτιοδυτικούς ανέμους.

KITESURFING

Ιδανική περιοχή για kitesurfing είναι η Αλυκή Αιγίου, αλλά και το κορυφαίο αγαπημένο spot, η Μπούκα του Δήμου Ερινεού(όπου υπάρχει και η σχολή εκμάθησης kite surf. Ο αέρας λοιπόν της περιοχής ευνοεί όσους θέλουν να επιδοθούν και στο kitesurf. Μαθήματα διδάσκονται από σχολή kiteboarding για να συνεχίσουν στις ιδανικές παραλίες του Αίγιου, Αλυκή και Διγελιώτικα, αλλά και στην παραλία Μπούκα.

Καταδύσεις

Και εδώ, οι επιλογές σας είναι πλούσιες. Η παραλία της Παναγοπούλας δεν είναι γνωστή μόνο για τα πεντακάθαρα νερά της, αλλά και ως τόπος συγκέντρωσης για όλους όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τα μυστικά του βυθού της θάλασσας. Σπάνιας ομορφιάς είναι και ο βυθός στο Δήμο Ερινεού, που εκτείνεται από τις εκβολές του ποταμού Φοίνικα μέχρι την Παναγοπούλα. Επιτρέπεται η λήψη υποβρύχιας φωτογραφίας και βίντεο. Τέλος, μια ξεχωριστή καταδυτική εμπειρία, μπορεί να απολαύσει κανείς στη Λίμνη Τσιβλού. 

Κωπηλασία

Συχνά η μικρή υδάτινη επιφάνεια της λίμνης Τσιβλού και τα φιλικά νερά της, προσφέρονται για κωπηλασία, ενώ παράλληλα αποτελούν ιδανική αρχή για αυτούς που θέλουν να βιώσουν το άθλημα αυτό.

Η λίμνη δέχεται όχι μόνο αδιαμαρτύρητα αλλά με χαρά τα χτυπήματα από τα κουπιά των κωπηλατικών σκαφών. Το καταπράσινο φόντο, η “πρωταγωνίστρια” λίμνη και οι δεκάδες βάρκες συνθέτουν ένα γνώριμο πια σκηνικό που μοιάζει σαν ιμπρεσσιονιστικό πίνακα του Κλωντ Μονέ.

Περισσότερα…

Skip to content