Δήμος Αιγιαλείας

Αδελφοποιήσεις

Ο Δήμος Αιγιάλειας έχει αδελφοποιηθεί με τους παρακάτω Δήμους της Ελλάδας και Ξένων Κρατών:

-Ο πρώην Δήμος Αιγίου και νύν ΔΕ Ενότητα του Δήμου Αιγιάλειας με τους παρακάτω Δήμους:

KOEKELBERG (Βέλγιο)

KOEKELBERG του Βελγίου (Με απόφαση του Δ.Σ. Αιγίου αριθ. 135/1991).Το KOEKELBERG είναι ένας από τους δεκαεννέα Δήμους της Περιφέρειας των Βρυξελλών.Είναι ο μικρότερος Δήμος στην περιοχή των Βρυξελλών από άποψης πληθυσμού και κυριαρχείται από τη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς μία από τις μεγαλύτερες Ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες στον κόσμο .

ΚΕΡΥΝΕΙΑ (Κύπρος)

ΚΕΡΥΝΕΙΑ της Κύπρου (Με αποφάσεις του Δ.Σ. Αιγίου αριθ. 162/1995 και 225/1998 η Α’ φάση της αδελφοποίησης έγινε 3-5-1998 στην ΚΕΡΥΝΕΙΑ και η Β’ φάση στις 10-10-1999 στό ΑΙΓΙΟ).Η Κερύνεια ή Κυρήνεια είναι παραθαλάσσια πόλη της Κύπρου που βρίσκεται περί το μέσον της βόρειας ακτής της.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (Ελλάδα) 

 ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ της Ελλάδας (Με απόφαση του Δ.Σ. Αιγίου αριθ. 428/1999).Τα Καλάβρυτα είναι ορεινή κωμόπολη του Νομού Αχαΐας. Είναι χτισμένα στις πλαγιές των Αροανίων σε υψόμετρο 735 μέτρων. Αποτελούν έδρα του ομώνυμου Δήμου.

 ALBA IULIA (Ρουμανία)

ALBA IULIA της Ρουμανίας (Με αποφάσεις του Δ.Σ. Αιγίου αριθ. 342/2000 και 290/2000 η Α΄φάση της αδελφοποίησης έγινε στις 10-10-2000 στην ALBA IULIA και η Β’ φάση στις 7-8-2001 στο ΑΙΓΙΟ).Η Άλμπα Ιούλια είναι πόλη της Ρουμανίας και πρωτεύουσα της επαρχίας Άλμπα, η οποία βρίσκεται στην Τρανσυλβανία. Η πόλη έχει πληθυσμό 58.641 και είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Μούρες. Η πόλη ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως Apulum.

 CAPACCIO του Salermo (Ιταλίας)

CAPACCIO (αρχαία πόλη Paestum) του Salermo της Ιταλίας στις 7-7-2006 στο Αίγιο. Το Capaccio (επίσημα ονομάζεται επίσης Capaccio-Paestum) είναι μια πόλη στην επαρχία του Σαλέρνο στην περιοχή της Καμπανίας της νοτιοδυτικής Ιταλίας. Τα ερείπια της αρχαίας πόλης του Paestum βρίσκονται εντός των συνόρων του Δήμου.

-Ο πρώην Δήμος Συμπολιτείας και νύν ΔΕ Ενότητα του Δήμου Αιγιάλειας με τον παρακάτω Δήμο:

TARANTO (Ιταλία)

TARANTO της Ιταλίας. Ο Τάραντας είναι παραθαλάσσια πόλη της Ιταλίας χτισμένη στην θέση της αρχαίας Ελληνικής αποικίας. Βρίσκεται στην νότια Ιταλία, στην περιοχή της Απουλίας, χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου κόλπου.

Skip to content